Повага
Статтi

Рух «ЧЕСНО» вдався до сексизму

Громадський рух «ЧЕСНО», що ставить за мету «стимулювання запиту на якісну політику серед громадян», вдався до сексизму.

Представляючи кандидатку у народні депутатки, вони знайшли фото жінки від 2017 року з «еротичної фотосесії».

«Ведуча Євробачення з еротичною фотосесією: хто балотується в нардепи? У 2017 році Юлія Гершун вела червону доріжку фестивалю Євробачення. Тоді ж ведучим фестивалю був нинішній голова черкаської ОДА – Олександр Скічко. Після проведення заходу Гершина, Скічко та третій ведучий – Володимир Остапчук — знялися в еротичній фотосесії», — іронізують вони у пості.

До посту «ЧЕСНО» додають знімки кандидатки.

Читайте також: Зоя Казанжи: «Вільна людина може собі дозволити таку поведінку, яку хоче»

На критику у коментарях запевняють, що теж проти сексуалізації жіночого тіла, просто підкреслюють «самооб’єктивацію». При цьому замість програми кандидатки чи її досвіду, як політикині, фокусуються саме на тілі жінки.

Сама Юлія Гершун у коментарі також звернула увагу на сексизм посту.

«Дякую вам, що є люди, які не займаються сексизмом, а реально турбуються за сенс компанії та цікавляться тим, що пропонують кандидатки», — написала вона.

Читайте також: Мiss Sexy: жіноче тіло між showing і telling

«Які б мета та імпульси не живили вашу спрагу показувати чи не показувати мережі свої придатки – ваше тіло ваше діло, а вашу професійну компетенцію не применшують молочні залози. Крапка», — писала у колонці для «Поваги» Наталя Шевчук.

Зніматися напівоголеною чи оголеною — особистий вибір кожної жінки. Адже кожна та кожен з нас мають право розпоряджатися власною сексуальністю та власним тілом. Хіба для знайомства з кандидаткою у нардепки основне, що потрібно знати — це наявність чи відсутність «еротичних фотосесій»?

Нагадаємо, у 43% матеріалах про шоу-бізнес — професійну діяльність зірок та їхнє особисте життя — обговорюють оголені тіла жінок. При цьому на 101 проаналізований матеріал з голими й напівоголеними жінками припало лише два матеріали, де були оголені торси чоловіків (до того ж там ішлося про мужність і творчість).

Читайте також: #шопосексизму в пості «ЧЕСНО»

Схожі записи

У Берліні топлес протестували проти дискримінації

«Моє тіло — моє діло»: співачка Злата Огнєвіч випустила кліп на пісню про прийняття себе

Усмішка Соломії Павличко