Повага
  • Головна
  • Статтi
  • Справа Талашка: Нацполіція не знайшла доказів домагань до студенток
Статтi

Справа Талашка: Нацполіція не знайшла доказів домагань до студенток

Правоохоронці не знайшли доказів того, що колишній викладач Київського національного університету театру, кіно та телебачення ім. І. Карпенка-Карого Володимир Талашко домагався до студенток. Про це Національна поліція повідомила у відповідь на запит «Інтерфакс-Україна».

«За результатами проведених перевірок Шевченківське управління поліції не встановило обставин, які можуть свідчити про скоєння кримінального правопорушення», — йдеться у відповіді поліції.

Читайте також: В Україні є кримінальна відповідальність за домагання, але на практиці таких справ немає — суддя

Там повідомили, що до Шевченківського управління поліції Києва дійсно надходили звернення щодо фактів можливих випадків сексуальних домагань у вказаному університеті. Їх внесли до журналу обліку заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення, однак, кажуть у поліції, подальші перевірки не принесли результатів.

Тож відомості про можливе кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудового розслідування не вносили.

Що трапилося?

Викладача університету імені Карпенка-Карого, радянського та українського актора Володимира Талашка звинуватили у сексуальних домаганнях до студенток у 2021 році. 

Згідно зі свідченнями, Талашко нібито неодноразово домагався не лише своїх студенток, а й дівчат, які щойно закінчили школу й приїхали вступати до вишу. Чоловік запрошував дівчат до себе додому, фотографував оголеними, маніпулював, обіцяючи посприяти під час вступу й огидно залицявся. 

Після опрлюдення історій про Талашка, почали писати інші жінки, які пережили домагання. Також вони почали публікувати свої історії в соціальних мережах. 

Киянка Марія Смірнова-Матрос у вересні того року висунула публічне звинувачення, що Талашко, який був другом родини, зґвалтував її, коли вона ще була неповнолітньою. Загалом відомо про щонайменше шість історій, де дівчата звинувачують ексвикладача у сексуальних домаганнях.

Читайте також: У мережі цькують жінку, яка звинуватила Талашка у зґвалтуванні

Після розголосу Талашка відсторонили від викладання в університеті Карпенка-Карого, а виш створив комісію, що має вивчити заяви всіх жінок. Університет навіть запросив міжнародні та громадські організації приєднатися до робочої групи з розслідування звинувачень. А Міністерство культури та інформаційної політики ініціювало службове розслідування.  Сам Талашко ці факти спростовував. А у листопадв 2021 року звільнився з вишу за власним бажанням.

Схожі записи

В Україні розробили перший бронекостюм для жінок

Шкільні підручники чи хлопчачі підручники? Думки після короткого огляду

У Великій Британії двох уболівальників заарештували за мізогінні образи арбітрині