Повага
Image default
Статтi

У Львові після цькування скасували лекцію з секс-просвіти

Після цькування у соцмережах у Львові скасували секс-просвітницьку лекцію. Радикали організації «Традиція і порядок» домагалися скасування лекції активістки та блоґерки Ксені Термасіної, принижуючи та ображаючи її.

Про це повідомляє «Феміністична майстерня».

Ксеня Термасіна розповіла у своєму Instagram про підготовку разом із «Феміністичною майстернею» секс-просвітницького заходу для однієї з львівських шкіл. Після чого «Традиція і порядок» одразу анонсували акцію «Збоченцям не місце в школі». В анонсі активістку звинуватили в «психічних порушеннях», назвали її збоченою. Використовували формулювання «любить виставляти свої досить неспортивні оголені тілеса» та «страждає на фемінізм».

Акція не відбулася. Спочатку радикали перенесли її нібито з технічних причин, а потім і зовсім видалили анонси акції, пославшись на заяву управління освіти Департаменту гуманітарної політики Львівської міськради.

Школа відмовила «Феммайстерні» в співпраці. А управління освіти зробило заяву: «У соцмережах з’явилася інформація про те, що в одній зі шкіл міста заплановано лекцію зі статевого виховання, яку проведе особа, що не має жодного стосунку до освіти. Ми скерували цю інформацію до керівників закладів освіти з метою підтвердження чи спростування даної ситуації. Жодної ствердної відповіді не отримали. Окрім цього управління освіти звернулося до правоохоронних органів з метою розгляду ситуації, яка склалася».

Підтримав цькування «Традиції і порядку» й депутат Львівської міської ради від партії «Голос» Ігор Шолтис, назвавши активістку «аморальною субстанцією». Пізніше Facebook видалив його допис через гарасмент та булінг.

У коментарі «Повазі» пресслужба партії «Голос» відповіла, що такі висловлювання Ігоря Шолтиса є неприпустимими.

«Львівський осередок партії «Голос» вже розпочав вивчення цього питання. Переконані, що їхнє рішення буде оперативним та справедливим», — запевнили в партії.

Довідка

«Феміністична майстерня» — організація, яка займається проведенням культурно-просвітницьких подій задля впровадження гендерної рівності. З 2016 року вони також проводять зустрічі з підлітками.

Ксеня Термасіна — активістка «Феміністичної майстерні». Веде бодіпозитивний блоґ. У 2021 році читала лекцію «Все, що ви хотіли знати про бодіпозитив, але соромились запитати» під час марафону видимості лесбійок від «Гендеру в деталях», лекцію «(Не)моногамність і анархія стосунків: етична любов» у Луцьку. Розповідає про прийняття волосся на жіночому тілі як одна з мовиць у тексті «Я почуваюсь такою класною із волоссям на тілі. 4 історії про прийняття себе і пляж».

«Традиція і порядок» за звітом групи моніторингу ультраправого насильства посіла друге місце у рейтингу нападників у 2020 році.

Схожі записи

Must-see: п’ять жіночих реп-проектів України, які рвуть шаблони

Українські медійниці підтримали засуджених у Білорусі журналісток

В Україні збирають підписи на захист прав восьми жінок: хто вони?