Повага
  • Головна
  • Статтi
  • «Золото» Ганни Соловей та пропозиція поцілувати журналістку: новий скандал обурив мережу 
Статтi

«Золото» Ганни Соловей та пропозиція поцілувати журналістку: новий скандал обурив мережу 

«Аня смотри как мы будем обучаться. Ты открыла рот, теперь ты за это будешь платить; будешь вонять – прогоним, и не вспомним как звали», — це не розборки у дворі, як можна подумати. Так президент Федерації велосипедного спорту України Олександр Башенко спілкується з українською велосипедисткою Ганною Соловей, яка виграла «золото» Європейських ігор у Білорусі.

27 червня українка Ганна Соловей стала чемпіонкою II Європейських ігор із велоспорту на треку. Кілька наступних днів переможницю активно вітали. Не забарилася з привітанням і офіційна сторінка Федерації велосипедного спорту України. Однак у пості привітали не саму Ганну, а голову Київської міської федерації велосипедного спорту.

Спортсменка здивувалася: чому вітають людину, яка, за її словами, ніяк не дотична до її перемоги, ба більше – якої вона особисто не знає.

У відповідь уже згаданий Олександр Башенко почав погрожувати Ганні виключенням зі збірної, писати, що її форма й велосипед – це його власність, і назвав чемпіонку «принцесою».

Така манера спілкування неабияк обурила саму Ганну і громадськість. У гілці коментарів, де відбувалося протистояння, почали тегати посадових осіб, зокрема й людей із Кабінету Міністрів.

Міністерство молоді та спорту у коментарі Громадському пояснює – про ситуацію знають, однак не можуть на неї вплинути, оскільки Башенко їм не підпорядковується. «Пан Башенко не є ні співробітником Міністерства, ані керівником напрямку, він є керівником громадської організації, яка ніяк не підпорядковується Міністерству. Ми зараз розглядаємо, що можна з цим зробити», – пояснила прес-служба.

Згодом міністр молоді та спорту Ігор Жданов публічно підтримав велосипедистку Ганну Соловей і назвав «несправедливим, неприпустимим і хамським» спосіб спілкування очільника Федерації.

Поділяє думку міністра молоді та спорту й народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму Артур Палатний, назвавши такі дії керівництва Федерації неприпустимими.

У мережі розпочався флешмоб на підтримку Ганни Соловей, користувачі та користувачки Фейсбуку поширюють новини про цю історію з хештегом #ПідтримуюГаннуСоловей.

Велоактивісти закликають усіх охочих завтра, 4 липня, зібратися під стінами Міністерства молоді та спорту, аби вимагати офіційних вибачень Олександра Башенка перед Ганною Соловей, а також його відставки з посади Голови Федерації велосипедного спорту України.

Попри те, що скандал триває вже майже тиждень і Соловей підтримало багато людей, серед яких і сам міністр, Олександр Башенко своєї вини не визнає. В інтерв’ю телеканалу СТБ він продовжує захищати свою позицію: «Буде займатися фейсбучною маячнею – виженемо, і найближчим часом, до речі», – заявив він журналістці Олені Луньковій.


Його основний аргумент у тому, що Федерація виділила кошти на поїздку та участь у змаганнях. Ганна ж пояснює: екіпірування надала держава, колеса, які далеко не в найкращому стані, взяла в чоловічої збірної. Але навіть якби Олександр Башенко особисто давав кошти – все одно не має права на такий тон – переконана чемпіонка.

Президент федерації не вважає, що хамив, погрожує «зайнятися» тренерами, бо ті, на його думку, погано підготували спортсменку, яка виграла «золото» .

Свою манеру спілкування у Фейсбуці Олександр Башенко переносить і на живе спілкування з журналісткою. Зокрема, він запропонував їй “поцілуватись” після того, як Олена Лунькова звернула увагу, що чоловік може бути напідпитку, обґрунтовуючи це тим, що почула відповідний запах. Попри заперечення і пропозицію поцілунку (аби перевірити, напевне) президент федерації велосипедного спорту України почав прикривати рот рукою після таких слів журналістки.

Схожі записи

alyona alyona та Jerry Heil презентували соціальне відео, присвячене українкам

«Там, де всі жінки?»: мер Рівного вдався до сексизму на сесії міськради

Художница из Норвегии нарисовала карикатуры о женщинах, науке и стереотипах