Повага
Image default
Статтi

В Укрзалізниці анонсували тестування жіночих купе

В Укрзалізниці відреагували на обговорення про окремі вагони для жінок та пообіцяли на тестовий період запровадити окремі купе. Поки ж у компанії розроблятимуть IT-рішення, вноситимуть відповідні зміни до нормативних актів та проводитимуть консультації з юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями. Про це зазначили на сайті Укрзалізниці.

Рішення залізниці — допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше за допомогою комплексу заходів

«Безпека наш фундаментальний пріоритет, особливо в період повномасштабної війни. Наші залізничники уважно вивчили світовий досвід, адже жіночі купе або вагони існують у деяких країнах Азії та були протестовані в Європі.

Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, відеоспостереження, посилене патрулювання і невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у викоріненні цього явища. Тому поточне рішення залізниці — допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше за допомогою комплексу заходів, одним із яких стане «пілот» із жіночими купе. Ми тестуватимемо їх упродовж декількох місяців та разом із громадою і фахівцями приймемо рішення щодо масштабування. Це буде залежати від реального попиту та відгуків», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Жіночі купе запровадять в експериментальному режимі

На першому етапі послугу з купівлі квитків у жіночі купе можливо реалізувати тільки через власний мобільний застосунок Укрзалізниці. Жіночі купе запровадять в експериментальному режимі на декількох обраних маршрутах далекого сполучення.

Очільниця комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Верховної Ради Олена Шуляк зауважила, що готова напрацьовувати необхідні зміни до правил пасажирських перевезень.

Читайте також: #Страшноїздитивпотязі: українки діляться історіями про поїздки залізницею

Укрзалізниця також нагадала, що у 2010 році вже запроваджувала послугу окремого купе для жінок. Але вона не користувалася попитом, адже була доступною виключно в касах. Також у компанії зауважили, що для посилення безпеки усі нові та модернізовані вагони Укрзалізниці обов’язково оснащені камерами відеоспостереження та кнопками виклику провідника.

Нагадаємо, 15 травня на офіційному cайті Кабінету міністрів з’явилася петиція, у якій закликають запровадити окремі вагони для жінок та чоловіків у поїздах Укрзалізниці. Таке розділення пропонують уводити на маршрути, тривалістю понад шість годин. Нині петиція вже набрала понад 22 тисячі голосів.

Схожі записи

Новорічне привітання Зеленського: 30 чоловічих персонажів і одна «домогосподарка»

Глибини жіночого голоду у романі Тані П’янкової «Вік червоних мурах»

Роксолана Жаркова

«Хочу заміж» та жіночі груди — огляд української реклами