Повага
  • Головна
  • Статтi
  • Рада перейменувала 14 жовтня на День захисників та захисниць
Статтi

Рада перейменувала 14 жовтня на День захисників та захисниць

Верховна Рада перейменувала 14 жовтня на День захисників та захисниць. За це рішення проголосували 317 депутатів та депутаток.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

«З кожним роком все більше жінок проходять службу в ЗСУ. Якщо у 2008 році на службі було 1800 жінок, то зараз це 31 757 віськовослужбовиць. Ми слідуємо суспільному запиту і маємо створювати більше можливостей для жінок нарівні з чоловіками служити в ЗСУ», — каже авторка законопроєкту, народна депутатка Марина Бардіна.

День захисника України, а тепер День захисників та захисниць відзначають 14 жовтня з 2014 року. Тоді п’ятий президент Петро Порошенко скасував День захисника Вітчизни (23 лютого), яке відзначали ще з радянських часів.

Читайте також: «Не всі захисники — хлопці і не всі хлопці — захисники»: військові про те, чому 14 жовтня не «день чоловіків»

Як раніше писала Повага, за останні 6 років відбулися колосальні зміни в залученні жінок до військової служби. Кількість жінок, які вже обіймають посади в ЗСУ, зросла в 16 разів. А в перспективі жінки можуть зайняти втричі більше посад, ніж зараз. Тож подальші кроки в цьому напрямку мають ставити на меті досягнення реальної рівності жінок та чоловіків у військовій службі.

Схожі записи

Зволікати не можна, ратифікувати! Стамбульська конвенція та протидія насильству щодо жінок

Петиція за ратифікацію Стамбульської конвенції зібрала необхідну кількість підписів

8 Березня: #зрада #перемога і традиційні свята