Повага
  • Головна
  • Статтi
  • Нова Зеландія: у військово-морському флоті вперше з’явилися дайверки
Статтi

Нова Зеландія: у військово-морському флоті вперше з’явилися дайверки

дайверки приєдналися до Королівського військово-морського флоту Нової Зеландії

Перші дайверки приєдналися до Королівського військово-морського флоту Нової Зеландії. Лейтенантка Бетані Уорд і дайверка Петра Дай-Гатчінсон були серед 10 новобранців, які пройшли п’ятимісячний курс навчання військових водолазів. У межах навчання жінки вчилися підводному розміновуванню, обслуговуванню та ремонту техніки після бойових пошкоджень, підриву та пошуку техніки під водою.

Про це пише офіційний сайт сил оборони Нової Зеландії.

«Протягом багатьох років кілька жінок пройшли курс водолазів оборони, але з різних причин жодна з них доєдналася до флоту», — каже командир прибережної військової частини Тревор Леслі.


Читайте також: 711 бригада запрошує жінок до саперного підрозділу


Петра Дай-Гатчінсон приєдналася до армії Нової Зеландії в 2015 році. Тоді вона була рятувальницею у військових таборах. Але побачила набір на курси водолазів оборони та вирішила приєднатися до ВМС.

Лейтенантка Уорд має досвід служби в Королівському флоті та була вахтовою на військовому судні Королівського новозеландського флоту HMNZS Кентербері.

«Я хотіла бути водолазкою у ВМС із 16 років. Ще тоді я побачила, як водолази тренуються у Великій Британії, і запитала: «Дівчатам це дозволено?» Вони сказали: «Так, у нас є жінки», — розповідає 26-річна лейтенантка.

Обидві дайверки кажуть, що професія досить складна та має багато викликів, особливо під час роботи в морі. Але дуже цінною є команда та її підтримка.

«Найкраще у навчанні чогось складного – це той момент, коли починаєш усе розуміти. І складне стає легким. А у роботі під водою особливо цінною є команда: коли всі збираються разом і ви вирішуєте проблему», — підсумувала військова.

Схожі записи

Вакансія! Асистент/ка для програми з просування жіночої політичної участі (англ.)

Ромська жінка сьогодні: як вижити під тиском потрійної дискримінації?

Для жінок, які чекають: навіщо проєкт «Пов’язані» збирає клаптики

Леся Богдан