Повага
Image default
  • Головна
  • Статтi
  • Це сказала вона: в українських Вікіцитатах стартував важливий марафон
Статтi

Це сказала вона: в українських Вікіцитатах стартував важливий марафон

До 30 листопада 2022 року в українських Вікіцитатах триває марафон «Це сказала вона». Його вже втретє організовують ГО «Вікімедіа Україна» та Wiki Loves Women. 

Марафон «Це сказала вона» присвячений створенню і покращенню статей про видатних жінок та проходить у межах міжнародної кампанії #SheSaid.

Мета марафону — продемонструвати досягнення жінок та їхню роль в історії, наповнивши Вікіцитати новими статтями про видатних жінок. Наразі в українських Вікіцитатах лише близько 1 023 статті про жінок, що становить 20,8% від загальної кількості біографічних матеріалів.

«Цей проєкт важливий як для розвитку українських Вікіцитат, так і для гендерної рівності на сторінках вікіпроєктів. Спільними зусиллями ми можемо швидко побачити осяжний результат — скажімо, минулого разу у кампанії «Це сказала вона» 17 учасників та учасниць опрацювали понад 200 статей; завдяки цьому частка статей про жінок в українських Вікіцитатах збільшилася на кілька відсотків лише за півтора місяці», — коментує ініціатор проєкту, адміністратор українських Вікіцитат Сергій Липко.

Листівки кампанії #SheSaid

Долучитися до проєкту можуть усі охочі. Для цього треба зробити кілька кроків:

  • Створіть або поліпшіть до 30 листопада якомога більше статей про видатних жінок чи їх твори
  • Додайте хештег #SheSaid в коментарі при створенні чи доповненні статей, а також додайте цю статтю до списку у розділі «Учасники та учасниці, доробок» на сторінці проєкту.
  • Статті про жінок додавайте до Категорія: Жінки (твори жінок — до Категорія: Літературні твори).

Усі активні учасники та учасниці проєкту отримають сувеніри від ГО «Вікімедіа Україна», а три найактивніші учасники — особливі подарунки.

Схожі записи

Мар’яна Садовська увійшла до переліку «Жінки Року 2020» від польського Forbes

Українські винахідниці та діячки науки, що просували світ уперед та продовжують це робити

Радник із сексизму: ще раз про ницість висловлювань Арестовича

Христина Семерин