Повага
Image default
Статтi

«Компанії розуміють, що скандал швидко не забудеться, тому припиняють співпрацю» — експертка про скандал із Тодоренко

PepsiCo призупинила рекламну компанію за участі колишньої ведучої «Орла и решки» Регіною Тодоренко, яка рекламувала сік J7.

Про це повідомляє російське видання «360» з посиланням на директора з комунікацій PepsiCo Росія Олександра Костикова.

«Ми були дуже засмучені ситуацією, що склалася, ми були навіть шоковані цими словами, тому що такі твердження не відповідають цінностям компанії і цінностям її брендів. Ми виступаємо категорично проти насильства в будь-яких формах. Було ухвалено рішення про призупинення даної медіакомпанії», — сказав директор з комунікацій PepsiCo Росія Олександр Костиков.

Компанія також зняла рекламу з Регіною Тодоренко з ефіру та змінила оформлення у соцмережах, пише видання.

Як розповіла у коментарі Повазі експертка у сфері реклами та PR Ксенія Мацкевич, розірвання або припинення співпраці з відомими особами після гучних скандалів — часта практика.

“Це звична річ, особливо для міжнародних компанії. І це цілком логічно, бо бренди чи компанії дбають про свій імідж. І стежать за дотриманням їхніх принципів. Компанії не терплять вживання якихось протизаконних речовин, допінгів (якщо йдеться про спортсменів), грубого поводження чи висловлювань”, — відзначила Мацкевич.

Також за словами експертки, подібні обмеження часто прописують закріплюють у контрактах.

“Компанії розуміють, що скандал скоро не мине та не забудеться, тому призупиняють співпрацю, якщо таке стається. І ймовірність того, що з людиною поновлять співпрацю — мінімальна, бо компанія виглядатиме смішно. Більше того, часто деякий час із цією знаменитістю не хочуть співпрацювати й інші бренди”, — відзначила Ксенія Мацкевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ти жінка — ти винна»

Зазначимо, крім цього, російський журнал Glamour позбавив телеведучу Регіну Тодоренко звання “Жінка року”.

Причиною стало висловлення Регіни щодо домашнього насилля над жінками.

Натякаючи на актрису Агату Муценіеце, яку бив її чоловік Павло Прилучний, Тодоренко розкритикувала дівчат, які відкрито кажуть, що на них піднімають руку.

Після шквалу негативних коментарів Тодоренко записала відео, на якому перепросила за “некоректні формулювання” з приводу домашнього насилля. Вона запевнила, що проти цього, та запропонувала своїм підписникам писати конструктивні коментарі під її постом.

Схожі записи

«А як із чоловіками спати, то не боляче?»: Що робити з насильством в акушерстві й гінекології

Юлія Береза

Відстояти себе: як протидіяти мобінгу на робочому місці

Через допис про секс почали цькувати менеджерку «Укрпошти»