Повага
Image default
  • Головна
  • Статтi
  • Жіночий ветеранський рух запустив чат-бот для жінок, які хочуть долучитися до війська
Статтi

Жіночий ветеранський рух запустив чат-бот для жінок, які хочуть долучитися до війська

Жіночий ветеранський рух Veteranka у День захисників і захисниць України запустив у Telegram чат-бот для жінок, які хочуть приєднатися до війська.

«Ми працювали над Recruitment guide bot, щоб створити покрову інструкцію, яка допоможе жінкам зорієнтуватися в основних питаннях. Як приєднатися до конкретного підрозділу? Чим відрізняється служба за мобілізацією та за контрактом? Як відбувається підготовка у навчальних центрах? У чат-боті ви знайдете інформацію про можливості підготовки до служби, вивчення основ такмеду, а також отримаєте перелік платформ, де шукати військові вакансії та відповіді на юридичні питання. Також ми додали розділ, де можна почитати про реальний досвід захисниць — їхній шлях мобілізації та служба у війську», — йдеться у повідомленні. 

У жіночому ветеранському рухові наголошують, що чат-бот створений жінками для жінок. 

«Тому ви знайдете тут матеріали про жіноче здоровʼя в умовах фронту, чеклісти засобів гігієни, медикаментів, які треба мати з собою. Рекомендації досвідчених захисниць, на що звернути увагу на початку та під час служби. Говоримо і про те, як діяти в ситуаціях сексуальних домагань або насильства. Ми дуже хочемо, щоб цей чат-бот був ефективним і став вам підтримкою. Запрошуємо його затестити просто зараз та дати свій фідбек».

Над наповненням чат-боту працювали психологи, юристи, лікарі та консультанти з Сил оборони України, а також було використано досвід жіночого ветеранського руху, який вже шість років працює над адвокацією та підтримкою військовослужбовиць та ветеранок, щоб зробити захисниць видимим.

Нагадаємо, що зараз у ЗСУ служать 68 тисяч жінок, із них понад 48 тисяч — військовослужбовиці. Безпосередньо в зоні бойових дій перебувають близько 5000 захисниць.

50%

Схожі записи

В Україні з’явиться стипендія для соціологинь імені Бекешкіної

Як жіноча участь у прийнятті рішень змінює спільноти?

Відкритий лист до Лілії Гриневич з приводу шкільного курсу «Сімейні цінності»