Повага
Image default
Статтi

8-годинний марафон “Час жіночого лідерства” став новим рекордом України

“Час жіночого лідерства” визнали найдовшим загальнонаціональним жіночим марафоном і внесли до реєстру рекордів України.

Онлайн-захід тривав вісім годин поспіль та об’єднав близько чотирьохсот учасниць із усіх областей країни.

Експерт Національного реєстру рекордів зазначив: “Сьогодні відбулася унікальна подія. На жаль чи на щастя, чоловіки ще не спромоглися так організуватися. Фіксую рекорд: вісім годин і три хвилини, охоплення фантастичне – понад чотириста активісток”.

Відео із вручення рекорду можна переглянути тут

Апогеєм заходу став маніфест, що окреслив надважливе завдання для українського суспільства – забезпечити повну реалізацію політичних прав жінок, домогтися, аби політика стала для них безпечною, а їхній досвід використовували в боротьбі з коронакризою і для розбудови демократії в Україні.

До марафону приєдналися віцеспікерка Верховної Ради Олена Кондратюк, віцепрем’єрка із євроінтеграції Ольга Стефанішина, перша заступниця глави МЗС Еміне Джапарова, народні депутаки Інна Совсун і Марина Бардіна, заступниця міністра економіки Світлана Панаіотіді, правозахисниця і журналістка Лариса Денисенко, а також Олена Єна, директорка програми «Жінки-лідерки» Національного демократичного інституту.

У перші дві години вели мову про концепцію жіночого лідерства з модераторкою Мариною Клим, потім – про перешкоди й виклики з Іриною Виртосу. Згодом перейшли до теми жіночої солідарності, підтримки й мережування з Галиною Падалко. А завершила марафон Ірина Славінська з темою про жінок у політиці та протидію сексизму.

Організатори марафону – Громадська експертна рада з ґендерних питань при МФО “Рівні можливості” у Верховній Раді України й Інститут розвитку регіональної преси. Інформаційними партнерами є платформи “Жінки – це 50% успіху України” і “Повага. Кампанія проти сексизму в медіа та політиці”.

Захід провели в партнерстві з Національним демократичним інститутом (НДІ) завдяки щедрій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), за фінансової підтримки Швеції та Міністерства закордонних справ, у справах співдружності та розвитку Великої Британії.

Схожі записи

Італійських коментаторів відсторонили від роботи через сексистські та расистські жарти

Заява Асоціації «ЮрФем» щодо конкурсу краси серед адвокаток

Частину держфінансування партії мають використати для просування жінок на виборах — УЖФ