Повага
  • Головна
  • Статтi
  • У школах на уроках «Захисту України» більше не буде гендерного поділу
Статтi

У школах на уроках «Захисту України» більше не буде гендерного поділу

Віднині учні та учениці старших класів на уроках «Захисту України» навчатимуться разом, без гендерного поділу. Міністерство освіти і науки затвердило нові зміни, які передбачають формування груп від 8 до 15 осіб, повідомляє Урядовий портал. Раніше Верховна Рада проголосувала за законопроєкт, який вносив ці зміни.

Це дасть змогу вчителям більше зосередитися на практичному навчанні в менших групах, а учням — незалежно від статі опанувати базові навички для життя, самозахисту та формування оборонної свідомості.


Читайте також: «Українська Жіноча Варта»: Олена Білецька розповідає, як працює мережа


Оновлена програма складається з 10 модулів і спрямована на розвиток практичних умінь. До них входять: домедична допомога, навички управління безпілотниками, тактична медицина, радіозв’язок та інші сучасні технології, що відповідають реаліям воєнного часу. Програма також допоможе учням розвинути емоційну стійкість і вміння діяти в екстремальних ситуаціях.

Із 2027 року оновлена програма «Захист України» також стане основою для профільного вивчення, де учні зможуть обирати окремі модулі для поглибленого навчання.

Схожі записи

Уривок із книжки «Жінки та влада: маніфест» Мері Берд

Керівницю музею Голодомору почали цькувати через зовнішність — чому це неприйнятно?

85-річна Джуді Денч стала найстаршою моделлю для обкладинки Vogue