Повага
  • Головна
  • Статтi
  • Стамбульська конвенція — таке ж значне питання для України, як НАТО та ринок землі — Давидюк
Статтi

Стамбульська конвенція — таке ж значне питання для України, як НАТО та ринок землі — Давидюк

Стамбульська конвенція та її ратифікація — таке ж важливе для українського суспільства питання, як НАТО, Євросоюз та ринок землі.

Про це в інтерв’ю Повазі сказав кандидат політичних наук, політолог, автор книг «Як працює путінська пропаганда» та «Як зробити Україну успішною» Микола Давидюк.

«За великим рахунком, це таке ж значне питання, як НАТО, Євросоюз, ринок землі. Стамбульська конвенція знаходиться десь на одному рівні з цим. Бо це — суто політичні рішення. 

До усіх 40 мільйонів населення України треба донести ідею Стамбульської конвенції. «Зашийте» це в книги, у фільми, тобто в масовий контент. Проводьте лекції, тренінги, хай про це говорять зірки, лідери думок, знімають свої ТікТоки», — вважає політолог.  

Політолог згадує зростання під час карантину кількості звернень щодо домашнього насильства. Згідно з даними ООН Жінки в Україні, на карантині у 2020 році на 30% зросла кількість дзвінків на гарячу лінію з запобігання домашньому насильству.

«Треба говорити про це вголос, роз’яснювати — з цим у нас досі певні проблеми. Тому треба проводити комунікаційні кампанії, пояснювати, обговорювати. Наводити успішні приклади інших країн, у яких щось змінилося після прийняття Стамбульської конвенції», — вважає Микола Давидюк. 

Микола Давидюк, політолог

Читайте повне інтерв’ю: МИКОЛА ДАВИДЮК: ЧОЛОВІКИ МАЮТЬ НЕ ЛИШЕ ПІДТРИМУВАТИ ФЕМІНІЗМ, А Й СТАВАТИ ФЕМІНІСТАМИ

Нагадаємо, голова української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Марія Мезенцева заявила, що зараз в Україні найкращі перспективи для ратифікації Стамбульської конвенції.

Раніше генпрокурорка України Ірина Венедіктова підтримала ратифікацію Стамбульської конвенції. За словами Венедіктової, Офіс генпрокурора розробив дорожню карту для пришвидшення ратифікації.

Стамбульська конвенція – це основний договір у галузі прав людини, який встановлює універсальні правові стандарти й гарантує право жінок та дівчат бути захищеними від насильства. Повна назва цього документу – Конвенція Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами.

Схожі записи

«Не сексист» – етична комісія визнала невинним професора Білобривку

5 жінок, у яких поцупили «свої» відкриття відомі вчені

Валерія Меренкова

П’ять причин вживати фемінітиви