Повага
Статтi

Сім нових найкращих (на нашу думку) фемсеріалів

Ми знаємо, що у вашій стрічці багато порад, що подивитись на карантині. Зараз майже ідеальний час для серіалів. Можна закутатися у ковдру, відкласти всі хвилювання та ввімкнути нову очікувану серією. Але саме Повага підібрала для вас найкращі, а головне, нові феміністичні серіали і ми гарантуємо, вони стануть вашими улюбленими. Харизматичні героїні цих робіт точно знають, що таке фемінізм, жіноча солідарність та боротьба за свої права.

  1. «І всюди тліють пожежі» /Little Fires Everywhere

«І всюди тліють пожежі» – це серіал про неприязні сім’ї, що нагадує вже улюблений серіал «Велика маленька брехня». Й не дивно, адже серіал за бестселером Селести Інг вирішила зняти Різ Уізерспун, тільки-тільки закінчивши разом зі своєю подругою Ніколь Кідман виробництво першого сезону «Великий маленької брехні». Кажуть, що книга захоплює ще більше. Цей серіал можна назвати провокаційною драмою, бо він про відносини між двома несхожими сім’ями в ідеальному американському передмісті кінця 1990-х. У головних ролях неймовірні Різ Уізерспун і Керрі Вашингтон.

  1. «Зроби себе сама: Життя мадам Сі Джей Уокер»/ Self Made: Inspired by the Life of Madam C. J. Walker

«Селф-мейд» – це американський драматичний мінісеріал, прем’єра якого відбулася 20 березня 2020 року на Netflix. У головній ролі акторка-володарка Оскару Октавія Спенсер, яку ви добре знаєте по фільму “Прислуга”. Серіал засновний на реальних подіях та розповідає вражаючу історію мадам Сі Джей Уолкер, яка стала першою темношкірою жінкою в США, яка щаробила мільйон доларів на рубежі XIX-XX століття. Вона побудувала бізнес з нуля, хоча була звичайною прачкою, почала виробляти і продавати засоби по догляду за волоссям для жінок. В основу сюжету лягла книга “On Her Own Ground” журналістки Алелії Бандлс, яка є правнучкою головної героїні.

  1. «Почуватися добре»/ Feel good

Ще один серіал виробництва Netflix. Цього разу Мей Мартін, канадська комедіантка, не тільки сама спродюсувала серіал, але й зіграла себе у головній ролі. За сценарієм Мей проживає у Лондоні, де будує нові стосунки із своєю дівчиною Джорджиєю та намагається подолати наслідки залежності від вживання наркотиків. Однак, справжнім сюрпризом для поціновувачів серіалу “Друзі” стане поява Лізи Кудроу у ролі дивакуватої мами головної героїні. Вам точно сподобається, бо вона нагадує подорослішу Фібі.

  1. «Злочин в Делі»/ Delhi crime

«Злочин в Делі» – це індійський кримінальний телесеріал, який краще не дивитися тим, хто дуже чутливий до насильства на екрані. Серіал заснований на реальних подіях, що сталися в одному з районів Делі, столиці Індії, у 2012 році. Тоді місто шокувала новина: дівчину жорстоко зґвалтувала група чоловіків в автобусі. Заступниця Комісара поліції Вартика Чатурведі зробить усе можливе, щоби знайти та покарати винуватців, відповідальних за напад та загибель жінки. Водночас розгортаються непрості відносини Вартики з її власною донькою, яка вважає Індію небезпечною країною для жінок і хоче поїхати навчатися закордон.

  1. «Як ти смієш»/Dare me

Історія показує світ американського черлідингу. Головні героїні – Едді, 16-річна оповідачка, та її подруга Бет. Вони найкращі подруги не тільки у школі, але й у спорті. Однак усе змінюється, коли в їх затишне маленьке місто приїжджає нова тренерка. З одного боку, ви побачите протистояння між жінками, а з іншого американські серіали ніколи не були більш феміністичними, тому що цей серіал про дружбу і перемогу.

  1. «Королева Соно»/Queen Sono

Це перша африканська оригінальна серія для Netflix. Серіал розповідає про африканську злочинність та жінку, яка увесь свій час присвячує роботі з її подолання. Соно одна з найкращих шпигунок уряду та завжди отримує те, чого прагне. Водночас, їй постійно не вистачає часу на те, щоби створити свою сім’ю і вона намагається це виправити. У головній ролі неймовірна південнофриканська акторка Перл Тусі.

  1. «Робота над собою»/ Work in progress

Нова американська комедія розповідає історію 45-річної лесбійки Еббі, яка страждає через свій ніби-то старший вік та начебто непривабливу зовнішність. Еббі задумується про власний похорон та навіть рахує дні до кінця життя за кількістю залишених зерен мендалю. Однак вона має унікальний комедійний погляд на життя, а тому дуже скоро подолає депресію та навіть знайде нове неочікуване кохання. Серіал написаний комедіанткою Еббі Макенані, вона також сама зіграла головну роль.

Нагадаємо , що є новорічна підбірка Поваги «7 найкращих фемсеріалів до довгих вихідних». Якщо ви ще не бачили: «Why women kill/ Чому жінки убивають»,  «Розчарування / Disenchantment», «Ранкове шоу/ The Morning Show», «Дивовижна місіс Мейзел/The Marvelous Mrs. Maisel», «Велика маленька брехня/ Big Little Lies», «Неймовірне/ Unbelievable» «Хороша боротьба /The Good Fight», це потрібно  виправити.

Ми чогось не згадали, але ви вважаєте, що це варте уваги? Пишіть нам у коментарях на Фейсбуці, зберемо найкращі фемсеріали разом.

Підготувала Єлизавета Кузьменко

Схожі записи

Небажаний досвід: як українки стають на ноги за кордоном

Аліна Курлович

На Львівщині депутат від «Батьківщини» вдарив жінку по обличчю – його виключили з партії

ПМС – не привід платити менше