Повага
  • Головна
  • Статтi
  • Рада церков підписала документ, який засуджує «феміністичну ревізію базових уявлень про чоловіка та жінку»
Статтi

Рада церков підписала документ, який засуджує «феміністичну ревізію базових уявлень про чоловіка та жінку»

Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій підписала «Заяву ВРЦіРО щодо необхідності захисту традиційних сімейних цінностей українського народу».

Документ засуджує «феміністичну ревізію базових уявлень про чоловіка та жінку» та «просування порядку денного ЛГБТ+».

«На превеликий жаль, у XXI столітті перед українською родиною постали виклики нової гендерної ідеології тоталітарного типу, що загрожує самому існуванню сім’ї як союзу плідної та вірної любові між чоловіком і жінкою, та нівелює всі позитивні здобутки сімейного укладу життя нашого народу», – йдеться у заяві.

Глава УГКЦ верховний архієпископ Святослав Шевчук переконує, що боротьба зі стереотипами шкодить суспільству.

«Ми всі стаємо свідками того, як сьогодні всіляко намагаються очорнити все, що стосується виплеканих століттями сімейних цінностей українського народу, називаючи їх стереотипами, прирівнюючи стать лише до соціальної ролі, чого, на переконання новітніх ідеологів, треба позбутися», – каже він.

Нагадаємо, раніше Рада Церков підписала меморандум про співпрацю з Міносвіти. Згідно з цим меморандумом, Рада церков і МОН мають співпрацювати у сфері «належного морального та духовного виховання дітей».

«Враховуючи, наскільки сильно трактування гендеру церквою відрізняється від фактичного розуміння цього слова в соціології та праві, йдеться про вимогу заборонити частину гуманітаристики в шкільній освіті, бо сучасні дослідження надто не узгоджуються з догматикою і церкві це не подобається», — пояснює ризики подібної співпраці письменник, філолог та один з авторів YouTube-каналу «Підпільна гуманітарка» Остап Українець.

Читайте також: Чи потрібно вивчати християнську етику в школі?

Церква — один з активних противників ратифікації Стамбульської конвенції в Україні. Рада церков та консервативні рухи вбачають у слові «гендер» «пропаганду гомосексуалізму».

А також нещодавно Рада церков та члени міжфракційного депутатського об’єднання «Цінності. Гідність. Родина» заявили, що хочуть внести на розгляд парламенту законопроєкт, який дозволив би медичному персоналу відмовлятися від участі в перериванні вагітності з міркувань совісті.

Схожі записи

Міністр юстиції Польщі заявив про намір вийти зі Стамбульської конвенції: що відбувається?

Гендерні стереотипи у бізнесі: доброзичливий сексизм, упередження і поблажливість

Зміни до законодавства та вплив карантину: якими будуть місцеві вибори. Інститут «Республіка» запрошує до обговорення