Повага
Image default
Статтi

«Не мовчіть про це»: реперка Alyona Alyona випустила трек про домашнє насильство

Реперка Alyona Alyona записала трек про домашнє насильство «Сумно». У зйомках кліпу взяла участь Анастасія Лугова, яку в ніч на 1 серпня побив і намагався зґвалтувати чоловік у потязі «Маріуполь – Київ».

“Крізь мене проходили різні історії, в яких люди страждали, боялися, боролися за життя і за дітей, намагалися бути почутими. І можна було довго коперсатися в кожній історї, прояснюючи подробиці подій, але ясним завжди залишався один факт — ніхто ні за яких обставин не має права вчиняти насилля над будь-якою особою.

Більшість із них боялися говорити про фізичні розправи над собою. Тому для мене великим вчинком є згода Анастасії взяти участь у зйомках, бо вона як ніхто розуміє зміст мого тексту. Вона не мовчала! І я закликаю кожну людину, яка пережила насилля над собою чи стала його свідком: розкажіть про це, не мовчіть про це! Адже якщо хоч одне життя буде врятовано — це вже велике досягнення”, — відзначила співачка. 

Як повідомляє видання The Village Україна, цим кліпом команда реперки запускає соціальний проєкт #Немовчатипронасильство, який має привернути увагу до проблеми насильства й соціальної байдужості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ніхто не має права чинити насилля»

Нагадаємо, уночі 31 липня у потязі сполученням «Маріуполь — Київ», за словами постраждалої Анастасії Лугової, чоловік без верхнього одягу вдерся у купе, у якому вона їхала разом із неповнолітнім сином, побив її та намагався зґвалтувати. 1 серпня суддя Солом’янського районного суду міста Києва задовольнила клопотання прокуратури і поліції і відправила в слідчий ізолятор Віталія Рудзько, підозрюваного в побитті і спробі зґвалтування пасажирки.

 

Схожі записи

Олена Зеленська: В України є всі можливості бути поруч зі світовими лідерами в боротьбі за гендерну рівність

МОН надало ступінь доктора наук автору дослідження, який писав про «матріархальний расизм» та «скотомізацію чоловіків»

Вакансія. Асистент/ка для Програми з аналізу інформаційного середовища